Perel az EMSZ

Az Egyesült Média Szakszervezet több alkalommal jelezte a munkáltató felé, hogy az „álkötetlen" munkarend alkalmazásával jelentősen romlott az ebben a munkarendben dolgozó munkavállalók helyzete. A munkáltató 2019 dec. 9-én az EMSZ által kezdeményezett konzultáción ígéretet tett arra, hogy a Nádasi perben született bírói indokolás kézhezvétele után érdemben fog dönteni ebben a kérdésben.

A munkáltató megnyitotta a 2021-es bértárgyalásokat.

Az MTVA többi szakszervezetével megalakítottuk a bértárgyalási bizottságot és delegációt, benyújtottuk a gazdasági, munkaügyi és bérstatisztikai igényeinket a munkáltatónak. Az első tárgyalási nap kivitelezésének módjáról és időpontjáról még folyik az egyeztetés.

Üdvözlettel: Kőnig Laci

Választási közgyűlés

Az EMSZ megtartotta éves- és választási közgyűlését, melyen a következő Elnökségi tagokat választotta a tagság.

  • Elnök: Kőnig László
  • Általános alelnök: Bakk Tivadar
  • Gazdasági alelnök: Jakab Jenő
  • Szervezetfejlesztési alelnök: Medvedt Yvette
  • Szociális és rendezvényszerv. Budainé Mayer Renáta
  • Jogi és munkaügyi alelnök: Gömbös Zoltán
  • Kommunikációs alelnök: Ruttner Ernő
  • GEB tag: Gábor Péter

Gratulálunk munkájukhoz.

Elhunyt Lázár András

020 június 1-én, életének 69. évében elhunyt Lázár András, a magyar szakszervezeti mozgalom meghatározó alakja, az Egyesült Média Szakszervezet elnöke.

Tájékoztató az MTVA bértárgyalások második fordulójáról!

2020. január 24-én 14:00 órakor került sor a Munkáltató és a Munkavállalói érdekképviseleti szervezetek között a 2020. évi bértárgyalások újabb fordulójának megtartására.

Az Érdekképviselet ismertette azokat a számokat és összefüggéseket, amelyek az idei béremelést indokolttá teszik. A Felek részéről konkrét béremelési ajánlat egyelőre nem hangzott el. A Kollektív Szerződés értelmében az első ajánlatot a Munkáltatónak kell megtennie. A tárgyaló Felek megállapodtak a következő forduló szakmai előkészítésének feltételeiben.

Kötetlen munkarendben beosztás szerint dolgozók figyelmébe!

Jogerős ítélet született a munkáltató ellen indított munkaügyi perben a fővárosi törvényszéken 2019. szeptember 26-án. A pert volt kollégánk indította, az EMSZ anyagi és ügyvédi segítségével. A bíróságnak abban kellett ítéletet hozni, hogy a formálisan kötetlen munkarendben, de ténylegesen a készenléti jellegű munkakör szabályai szerint foglalkoztatott munkavállalót megilletik-e a Munka Törvénykönyve és a Kollektív Szerződés alapján fizetendő bérpótlékok.

Pozsonyi utazás

Május 18.-án egy napos pozsonyi utazást szervezünk külön autóbusszal.  Indulás reggel 7 órakor. Helyi magyarul beszélő idegenvezetővel Pozsony belvárosának megtekintése egy óra busszal, utána gyalog,  magyar királyok koronázási temploma, kék templom / Lechner Ödön tervezte / egyéb nevezetességek kb. 2 óra séta, majd az újjáépített pozsonyi vár megtekintése a benne lévő múzeumokkal szintén idegenvezetővel.