Ti írtátok

A múlt év végén elbocsátott műszaki végzettségű kollégánk úgy gondolta, ő is jelentkezik az MTVA által meghirdetett közfoglalkoztatási programba. Behívták őt, elbeszélgettek vele. Majd a következő értesítést kapta e-mailben:

„Tisztelt Hölgyem/Uram!  Köszönjük megtisztelő jelentkezését az MTVA által indított Közmunka Programba. A Program kiválasztási folyamata lezárult. Sajnálatos módon a program keretein belül nincs lehetőségünk az Ön foglalkoztatására. Köszönjük részvételét és együttműködését, álláskereséséhez sok sikert kívánunk! Üdvözlettel: Humánpolitika
Kollégánk nem nyugodott bele a semmitmondó válaszba, és a következő levelet küldte a névtelen humánpolitikai munkatársnak:"

„Tisztelt Hölgyem/Uram!  Sajnos nem tudom kit takar ez a xxxxI" e-mail cím, mert aláírás nem szerepel, így nem tudom a nevén ill. beosztásának megfelelően megszólítani!Megkaptam az értesítést Öntől (Önöktől), hogy  a Közmunka Programban nem tudnak alkalmazni. Mint volt Televíziós dolgozó ( 34 éven át ), szeretném hívatalosan és írásban megkapni a határozatot  és az indoklást , (az e-mail nem számít hivatalos értesítésnek) miszerint milyen alapon hozták meg döntésüket, hiszen a felvételi beszélgetés nem terjedt ki szinte semmire, csupán csak azt taglaltuk, hogy milyen régóta vagyok - voltam Televíziós dolgozó!?  Ezúton kérném szíves tájékoztatásukat. Üdvözlettel:"

Kollégánkkal együtt az EMSZ Hírek szerkesztői és olvasói is izgatottan várják a humánpolitika illetékes munkatársának a válaszát.