Elhunyt Lázár András

020 június 1-én, életének 69. évében elhunyt Lázár András, a magyar szakszervezeti mozgalom meghatározó alakja, az Egyesült Média Szakszervezet elnöke.

1990-től vett részt intenzíven az érdekvédelmi munkában. Előbb a Matávcom munkástanácsának volt az elnöke, majd a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti szövetsége elnökévé választották. Elnökségi tagja volt a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének, alelnöke és ügyvivője a SZEF-nek.

Közelről figyelte a közmédiák sorsát és az összevonásukkal keletkező konfliktusokat. Higgadtsága, bölcsessége és józansága tette alkalmassá arra, hogy kétszer is az MTVA sztrájkbizottsága elnökévé válasszák előbb 2006-ban, majd 2011-ben. Mindig pontosan, jól érvelt, ez segítette ahhoz, hogy minden tárgyalófél megfelelő és felkészült vitapartnert látott benne.

Festőművész volt és sakkozó. Érzékeny, a folyamatokat higgadtan elemző és őszinte, világos válaszokat adó ember.

Temetéséről később intézkednek.
Kőnig László EMSZ Általános alelnök Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 30-828-0125
Veres Éva EMSZ titkár Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 30-701-7387

lazaran